BA-NA-NA ;
ABOUT ENTRY ASK FM TWITTER INSTAGRAM
Interviews!
Thursday, June 16, 2016 • 8:56 PM • 0 comments
Assalamualaikum and hi everyone! lol formal nya xD haii zzupz.

sebelum apa apa, cuci mata dulu
oreo, chocolate, and food image

SEDAPNYA YA ALLAH 
****

Bismillah. Okay so tadi aku ada buat poll dekat twitter on what topic patut aku tulis. kejap je poll tu sebab aku malas nak tunggu lelama. so result dia, topic inteview paling tinggi, sooooooo banyak nya so lol soo yea.

Aku pergi 3 interviews actually. Ipg, ukm dengan um. i'll describe 1 by 1.

IPG

So masa aku mohon  tu aku kat matrik. Tak rasa nak jadi cikgu pun even if ada, aku nak jadi cikgu account or add math. aku tengok orang mohon, so aku pun mohon je la buat main main gitew. time aku mohon tu, aku pelik jugak nape xde subj yg aku nak tu tp aku mohon je lah. dia ada 2 kali interview. Alhamdulillah aku dapat utk iv yg prtama which are bertulis dengan fizikal. Aku memula taknak pergi sebab ye lah tak minat en pastu aku tnya ibu. she said pergi je. cuba cuba mcm tu. iv dia time study week tu aku mls nk pergi tp pergi jugak lah. bertulis tu senang je la sebab dia cm tanya kau as a guru, kalau murid dtg lambat kau kena buat apa. senang je sebab dia bulat2. ikut logik la takyah kejam sngt kalau pilih jawapan tu ahahahha pastu fizikal ada 4 test tk silap. memula sit up, pastu bumping, jangkauan melunjur and last skali bleep test. bleep test tu kena lari ulang alik. ada banyak level. aku smpai 4.1 je tp alhamdulillah la plg hebat gitew walaupun gemuk.

and alhamdulillah aku lepas and kena pergi utk iv kedua which is communication. dia grouping tak silap aku. aku tak pergi sebab aku fikir balik kalau aku pergi, and aku dapat tapi aku taknak, so cm tutup peluang orang lain yg mmg desire nak jadi ckgu. so i didn't go. plus time tu kena tlong jaga kedai sebab abg ipar nak beli ticket bola plus aku fikir balik kalau aku pergi,aku belajar kat matrik tu sia sia je seriously. So tu lah some reason kenapa aku tolak. tapi smpai skrang esp makcik aku bising kenapa tak pergi. dia kata jadi ckgu best and all. yes i know tapi aku dah plan future aku so jgn la judge :((( oh btw, aku dapat tawaran jadi cikgu math sekolah rendah hehew. aku rasa sebab aku comel kot.

goal, life, and motivation image


UM
Alhamdulillah aku dpat iv um too. baru pergi minggu sebelum puasa kalau tak silap. iv dia hari rabu so along, airish ibu dgn along teman la sebab tak jauh sangat lagipun iv dia waktu ptg. aku dapat course accounting dgn business. tapi aku tolak business sebab aku sebenarnya tak tahu boleh pilih dua dua xD so tkpe lah. Nothing much on um. iv dia tak lama dalam 10min cmtu je.tapi kena speaking je la masa iv tu. ivewers dia baik sangat. depa cakap melayu aku bantai jawab english sbb aku pun xthu nk jawab dlm bahasa apa hahaha so  dia tnya :

Describe yourself
kenapa pilih um
kenapa pilih course accounting
kalau bagi business, nak tak
and banyak personal soalan je mcm pasal siblings, parents and all. dorang flip sijil2 result yg ada semua. and they said "muet band berapa? sebab ktorg blaja dlm english takut u matrik blaja dlm bm kan" and alhamdulillah after they saw my muet's result, dorg cm positive je lah. I actually google cth soalan iv pastu tnya org2 yg aku kenal cm sya, meerah dengan hanichan. so tips tu aku guna lah.  Alhamdulillah it went do well and sangat sangat berharap aku dapat um. in shaa Allah. doakan eh!

book, girly_m, and study image

UKM

Lepas iv um, esoknya iv ukm which is on thursday.iv dia pagi so aku dengan ibu je pergi. but before pergi, kawan2 yg dh pergi iv semua bgthu iv dia susah and dorg suruh baca psl gst and tppa. so aku baca lah study sikit2 en. they even asked visi ukm so aku hafal lah padahal tak hafal langsung sbb pnjg hahahaha

So aku dapat course pentadbiran perniagaan. ukm ni first year kena blaja eko and business dlu. pastu dorg yg akn pilih kau utk masuk accounting course utk 2nd year, so iv dia dekat fep ukm bangi. sumpah lama weh iv dia. iv dia 4 org dlm satu masa and ada 2 org ivewers. satu group dlm sejam mcm tu, ukm dia mostly tnya bahasa melayu. ada certain quest je dia tnya english. tapi soalan dia cm hm bye nak nangis tepi tingkap ha gitew. dia tnya :

perkenalkan diri
kenapa pilih ukm
kenapa pilih course ni
who is cansellor of ukm
what do you know about ukm's cansellor
who is vice cansellor ukm
what do you know about him
what is his position in ukm
what is your hobby
beri komen pasal gst
kata2 terakhir before tngglkn bilik ni
certain quest yg aku ingat lah hahaha maybe ada lagi kot. tak berharap langsung dapat ukm sbb psl cansellor tu aku xthu. tahu nama je weh., yg lain alhamdulillah. in shaa Allah ada rezeki dapat lah. tapi i'm more into um hehe amin!!! doakan yg terbaik!

college, exams, and finals image

so dats it. rush sebab nak kena jaga anak along haha ok adios! thanks for reading. assalamualaikum (:

Labels: , , , , , , , , , ,


Roommates (:
Sunday, May 8, 2016 • 4:49 PM • 0 comments
Assalamualaikum & hai!!
So today i would like to share about my roommates dekat kmns (kolej matrikulasi n9). So basically aku ada 2 orang as my roommates. sorang anis & another one is baya.

I will share many photo so stay tuned!
 Ok so let me describe baya dulu.

BAYA

Baya or pay from Temerloh, Pahang. Aku kenal dia before masuk matriks lagi. How? aku search nombor bilik aku with #kmns and then she tweeted she same thing you know. so aku tegur la. i tweeted her like "haiii. i'm your roommate" xD . Masa tengok gambar dia kat twitter, sumpah aku ingat dia gemuk tau. Rupanya kurusnyaaaaaaaaa. Aku lagi gemuk weh! Sebab tu masa first time ktorg jumpa, aku ingat dia yang from negeri sembilan (anis). Aku masuk sehari lambat so malam tu aku tanya bilik mcm mana and all. Dia send gambar bilik tau. hahahahaha

She's PDT modul 1. Dia pandai okay, sumpah dia pandai. So lama lama tu, takda la lama sangat tapi weols dah rapat. sebab masing2 pun suka cerita. Time tu aku tahu dia ada 10 beradik, and abang2 dia tentera and all. We shared our stories like dia sangat open minded. She knows if i'm not okay. She's the one yang paksa makan siap suap lagi wehhh. hahahahaha sorry sebab selalu tolak makanan kau weh xD But i had so much fun with you when it comes to everything actually. Sebab kau sangat2 suka keluar so ajak pergi mana pun okay jeee. Ada oneday when we both keluar bilik just untuk pusing satu kmns memalam pastu balik bilik hahahaha i dont know. but i enjoyed it very much.

She's the one who kena mengorat dengan innocent! Innocent tu serious kelakar weeeehhh hahahahahaha kat library pusing2 bawak calculator, pastu time kat meja baya, dia jalan slowww sngt. hahahahahaha dia nak mntk nmbor ke pe pun aku tak tahu hahahahaha! We're so good at bagi nama kucing, manusia and all. There is cekodok, abang maggi, abang merah, abang nasyid lol! Oh yes, she even like Goh tau. Dia memalu bila Goh ada. acah tak suka weh tapi dalam hati kemain! stalk last seen lagi hahahahaha

She's the one who said "Ainil, studyyy, jangan tidur" Oh! and dia suka sangat angkat katil aku, duduk sebelah or tengok apa aku buat and all. seronok tau serious. Dia sangat up-to-date dengan lagu baru which i kind of love it! *insert heart emoji*

************



That is cekodok and his girlfriend. Time ni aku tengah jalan dengan Baya and i was like "Nasib baiklah aku tak bawak pisau" hahahaha


That is me pakai tudung baya. Lepastu aku terus beli kat ig exactly like this one. so now we both have the same tudung!
 

That is Baya tengah study during sem 1
 

Partner green tea for life!
 

Played this with Baya and i managed to get this one. Yes, i gave her cuz she loves it!
 

Ramen-date with baya hahahaha
 ********

ANIS

So, Anis from negeri sembilan which is kuala pilah. Tak jauh which we (aku & baya) usually sangat happy bila mak anis datang sebab selalunya mak dia bawak lauk. sumpah sedap gila mak dia masak. i love ayam kerisik so so so much! Soon, nak pergi nismilan nak g rumah nenek anis. Saje nak menyemak hahahahahaha

So, anis seorang yang sangat sangat susah bangun. But she loves to stay up and tak pernah kena kacau dengan hantu pun mcm aku dengan baya. Anis kenal thru baya. Masa first day masuk matrik, time tu baru kenal. Dia masuk je bilik muka kerek gila do. Aku rasa cm sombong gila dia ni weeeehhh. hahahaha tapi lelama kenal hm sombong jugak sebab taknak join aku dengan baya merayau. pergi koop ke, terperap je dalam bilik. Dia dengan baya rajin study. aku pemalas sikit. hhahahahahaha dia sangat sangat suka jung kook. ada one time tu dia pakai baju BTS. aku ingt BTS tu 'behind the scene' macam cerita yg aku selalu tengok tu rupanya lain hahahahaha so basically, i dunno kenapa anis suka jungkook yang cantik tu but wait. dia suka guitariyo & tan jugak. hm. confusing! guitariyo tu mungkin ada jodoh la sebab masuk akal sikit tp jung kook tu memang tak laaaa! haahhaha

Dia sangat suka cari gaduh dengan aku. maybe sebab dia sebelah katil aku tapi weh dia dengki sangat tau sebab aku comel. adaaaa je dia tak puas hati ahahahahaha! Acah acah tak sayang aku padahal dalam hati rindu la apa lah. cliche sangat!

Paling best is when ktorg stay up tengok movie. cerita apa yang "ayang ayang ayang" tuuu. pastu ktorg mostly bincangkan pasal drama semasa. like drama sekarang mcm mana, cerita endon weh sumpah takleh blaaaaa hahahahahaha! ktorg mcm dah boleh create jalan cerita sendiri tau. well, probably ktorg akan jadi producer film nanti. so u guys tnggu je la ookayy.

Btw, bila anis nyanyi lagu depan BTS, i will sambung tau tapi humming je la. and she's so proud weh. hahahaha mana aku tak hafal gilaaaaa. aku dengar kau nyanyi lagu yg sama je mmg laa xD

********



it's me and anis! ((tengok la tu. sibuk je nak tudung sama colour))
 

well, ahahahahahah

 

i actually tak dengar lagu korea tau but this one is a bae! hahaha tq anis!
 

we're good, i know.
******************

Kitorang usually lepas makan, kitorang ada that "bonding time" where ktorg akan shared stories. bagi opinion and all. i think that's why ktorg sangat close. We made a birthday surprise as if it is one of us punya birthday. Baya punya coming soon but tengok la nk buat surprise apa hahahahaha kalau kt matrik, mesti best!

 

birthday cake anis!
 

mine!!
 



me & baya made this lepastu rai kata boleh bukak kedai and jual HAHAHAHAH well, boleh bukak syarikat dengan baya pasni. tunggu k gais

 


ktorg cat bilik and ni before and after hehe
 
 

THE END :D

Labels: , , , , , , , , , , ,



PAST
YELLO! :)
Assalamualaikum ! :D Hello , Hi :D