BA-NA-NA ;
ABOUT ENTRY ASK FM TWITTER INSTAGRAM
Bullshit life.
Tuesday, May 16, 2017 • 10:53 AM • 0 comments
Realizing the fact that i miss my father a lot but i can't do anything? I don't have someone to talk about my life, i meant my own family. They had their own families so it is a way no that i will get their attention. Sometimes i felt like i'm not belong anywhere. I don't feel like im fit anywhere. Not at all.

I need attention from my family. I don't feel like coming home. Not at all. I don't know. my life is bullshit. I'm struggling with my study and the only things that on their mind is me to find love. What's wrong if i'm not get marry? Is that even a sin? Tell me why can't u guys support me in my study instead of love. Kadang tu bila test teruk, study tergelincir, banyak kerja & sangat stress, xthu nak luahkan dekat siapa. Allah je ada. and kawan2. dan kadang tu mampu nangis je. Tapi tu la org ingt survive je kt um tapi xtahu berapa banyak kali aku down. Thank you piqa sebab selalu motivate & pujuk dalam bilik.

I need my dad, i need him. i'm fragile. i'm tired.

Interviews!
Thursday, June 16, 2016 • 8:56 PM • 0 comments
Assalamualaikum and hi everyone! lol formal nya xD haii zzupz.

sebelum apa apa, cuci mata dulu
oreo, chocolate, and food image

SEDAPNYA YA ALLAH 
****

Bismillah. Okay so tadi aku ada buat poll dekat twitter on what topic patut aku tulis. kejap je poll tu sebab aku malas nak tunggu lelama. so result dia, topic inteview paling tinggi, sooooooo banyak nya so lol soo yea.

Aku pergi 3 interviews actually. Ipg, ukm dengan um. i'll describe 1 by 1.

IPG

So masa aku mohon  tu aku kat matrik. Tak rasa nak jadi cikgu pun even if ada, aku nak jadi cikgu account or add math. aku tengok orang mohon, so aku pun mohon je la buat main main gitew. time aku mohon tu, aku pelik jugak nape xde subj yg aku nak tu tp aku mohon je lah. dia ada 2 kali interview. Alhamdulillah aku dapat utk iv yg prtama which are bertulis dengan fizikal. Aku memula taknak pergi sebab ye lah tak minat en pastu aku tnya ibu. she said pergi je. cuba cuba mcm tu. iv dia time study week tu aku mls nk pergi tp pergi jugak lah. bertulis tu senang je la sebab dia cm tanya kau as a guru, kalau murid dtg lambat kau kena buat apa. senang je sebab dia bulat2. ikut logik la takyah kejam sngt kalau pilih jawapan tu ahahahha pastu fizikal ada 4 test tk silap. memula sit up, pastu bumping, jangkauan melunjur and last skali bleep test. bleep test tu kena lari ulang alik. ada banyak level. aku smpai 4.1 je tp alhamdulillah la plg hebat gitew walaupun gemuk.

and alhamdulillah aku lepas and kena pergi utk iv kedua which is communication. dia grouping tak silap aku. aku tak pergi sebab aku fikir balik kalau aku pergi, and aku dapat tapi aku taknak, so cm tutup peluang orang lain yg mmg desire nak jadi ckgu. so i didn't go. plus time tu kena tlong jaga kedai sebab abg ipar nak beli ticket bola plus aku fikir balik kalau aku pergi,aku belajar kat matrik tu sia sia je seriously. So tu lah some reason kenapa aku tolak. tapi smpai skrang esp makcik aku bising kenapa tak pergi. dia kata jadi ckgu best and all. yes i know tapi aku dah plan future aku so jgn la judge :((( oh btw, aku dapat tawaran jadi cikgu math sekolah rendah hehew. aku rasa sebab aku comel kot.

goal, life, and motivation image


UM
Alhamdulillah aku dpat iv um too. baru pergi minggu sebelum puasa kalau tak silap. iv dia hari rabu so along, airish ibu dgn along teman la sebab tak jauh sangat lagipun iv dia waktu ptg. aku dapat course accounting dgn business. tapi aku tolak business sebab aku sebenarnya tak tahu boleh pilih dua dua xD so tkpe lah. Nothing much on um. iv dia tak lama dalam 10min cmtu je.tapi kena speaking je la masa iv tu. ivewers dia baik sangat. depa cakap melayu aku bantai jawab english sbb aku pun xthu nk jawab dlm bahasa apa hahaha so  dia tnya :

Describe yourself
kenapa pilih um
kenapa pilih course accounting
kalau bagi business, nak tak
and banyak personal soalan je mcm pasal siblings, parents and all. dorang flip sijil2 result yg ada semua. and they said "muet band berapa? sebab ktorg blaja dlm english takut u matrik blaja dlm bm kan" and alhamdulillah after they saw my muet's result, dorg cm positive je lah. I actually google cth soalan iv pastu tnya org2 yg aku kenal cm sya, meerah dengan hanichan. so tips tu aku guna lah.  Alhamdulillah it went do well and sangat sangat berharap aku dapat um. in shaa Allah. doakan eh!

book, girly_m, and study image

UKM

Lepas iv um, esoknya iv ukm which is on thursday.iv dia pagi so aku dengan ibu je pergi. but before pergi, kawan2 yg dh pergi iv semua bgthu iv dia susah and dorg suruh baca psl gst and tppa. so aku baca lah study sikit2 en. they even asked visi ukm so aku hafal lah padahal tak hafal langsung sbb pnjg hahahaha

So aku dapat course pentadbiran perniagaan. ukm ni first year kena blaja eko and business dlu. pastu dorg yg akn pilih kau utk masuk accounting course utk 2nd year, so iv dia dekat fep ukm bangi. sumpah lama weh iv dia. iv dia 4 org dlm satu masa and ada 2 org ivewers. satu group dlm sejam mcm tu, ukm dia mostly tnya bahasa melayu. ada certain quest je dia tnya english. tapi soalan dia cm hm bye nak nangis tepi tingkap ha gitew. dia tnya :

perkenalkan diri
kenapa pilih ukm
kenapa pilih course ni
who is cansellor of ukm
what do you know about ukm's cansellor
who is vice cansellor ukm
what do you know about him
what is his position in ukm
what is your hobby
beri komen pasal gst
kata2 terakhir before tngglkn bilik ni
certain quest yg aku ingat lah hahaha maybe ada lagi kot. tak berharap langsung dapat ukm sbb psl cansellor tu aku xthu. tahu nama je weh., yg lain alhamdulillah. in shaa Allah ada rezeki dapat lah. tapi i'm more into um hehe amin!!! doakan yg terbaik!

college, exams, and finals image

so dats it. rush sebab nak kena jaga anak along haha ok adios! thanks for reading. assalamualaikum (:

Labels: , , , , , , , , , ,



PAST
YELLO! :)
Assalamualaikum ! :D Hello , Hi :D