BA-NA-NA ;
ABOUT ENTRY ASK FM TWITTER INSTAGRAM
MOM :)
Monday, November 12, 2012 • 11:22 AM • 0 comments


Assalamualaikum :D Hello there!
How are you today? what's up? I hope you're still alive and kicking! :D
So, today me nak share dgn uols about mom, ibu, umi, mummy, dll. apa yg korg tahu pasal ibu korg? all? not much? lemme just ask you. what your mum wearing yesterday? what colour of her shirt yesterday? this morning? do you know what is her favourite food? favourite colour? what that she's hope from her kids? do you know? NO or NOT REALLY or YES? how about your girlfriend or your boyfriend? You know everythings right? If yes, you're not cool at all. you just met you gf/bf only less than 10 years, you know everythings. How about your mom dude? Dia dah jaga anda more than 10years. and you dont know anything about her. I admit i'm one of them. but sorry. i dont have bf. lol.


JANGAN BERHARAP ANDA NAK ADA GIRLFRIEND / BOYFRIEND KALAU IBU BAPA ANDA SENDIRI ANDA TAK TAHU MACAM MANA NAK GEMBIRAKAN
i love that ayat actually. haha terjumpa dkt twitter. siapa yg post tah. tk ingt. sorry :)
As we know, your mom mengandungkan anda 9 months 10 days. right? ingat senang ke? pernah tk anda fikir mcm mana dia nak tidur, buang air, dia nk jaga makan lagi...tu tk termasuk lg kalau ada anak kecik. nak jaga lagi..nak pergi kerja...rasa mual semua. susah tau :'(

IBU BOLEH JAGA 10 ANAK. TAPI 10 ANAK TAK BOLEH JAGA SEORANG IBU
 Betul kan? apa usaha anda nk buat your mom gembira? your mom tk mengharap lebih. your mom tk mngharapkan balik mengandungkan dia pulak 9 bulan. dia cuma nak........anda dpt result yg cemerlang, jadi anak yg soleh dan solehah, anak yg berguna. tu je. susah ke? lol c'mon. tahun 2012 kot. dah maju dah sekarang. tk susah ;)


Just take a minute, think about her pengorbanan, and smile. say thanks to her. she's amazing mother in your life. your mom marah, tk bermaksud dia benci. for example : 
"ADIK, JGN MANDI HUJAN! NANTI DEMAM!!"
"ASYIK MAIN MAIN MAIN. BELAJARNYA TAK!"
okay yg kedua tu me pernah kena xD bnyk kali. haha.
so, here's the bukti. jgn mandi hujan, nanti demam. tk menunjukkan dia syg anda? how about yg kedua tu? kalau asyik main, acane nk berjaya *tepuk dahi sendiri* xD Dia just nak anda berjaya, so that masa depan awak terjamin ;)


So..
Dear mom,
I love you. you're my heart beat. you're my superman. you're my joe brooks. you're my super awesome. you're my everything. Happy birthday mom. 11/11/1957. you was born. people in this world smile to see you. You're the one in this house yg penyabar. Love you so much mom. Semoga pnjg umur, murah rezeki, dilimpahi rahmat-Nya, Berjaya dunia akhirat. Jadi isteri solehah, Semoga peroleh anak dan menantu yg soleh dan solehah. you're always in my heart.. :")

Labels: , , ,



FUTURE
YELLO! :)
Assalamualaikum ! :D Hello , Hi :D