BA-NA-NA ;
ABOUT ENTRY ASK FM TWITTER INSTAGRAM
Alhamdulillah ^^
Thursday, December 26, 2013 • 11:56 PM • 0 comments
Alhamduliallah

Bismillahirrahmanirrahim :D

Assalamualaikum! lamanya tak update blog cecomey ni. ehehe.
So, Alhamdulillah for everything that had happened in my life. such a great holiday ^^
Ainil masuk GroupHm kat whtspp which is helps me a lot about Islam. Best gila i tell you! Usrah psl ikhtilat, bidadari syurga, cinta vs couple etc. just amaziiiiiinggg :D alhamdulillah again ^^

**

So, kita ni pun bukan hidup lama. Dunia ni ibarat ekzem. kita semua tgh sit for exam ni. Cuma tgh tnggu masa ekzem nak habis je. well, result exam kita tu yg menentukan sama ada kita balik ke tempat asal kita (syurga) atau neraka.

Neraka. siapa nak masuk? tak mahu kan? ye sama lah. tapi.. cukup ke amalan kita? sebab tu sementara ada masa ni, cari cinta Allah. cari apa yg kita lemah. perbaiki.

"Aku mana la nk masuk syurga. tkda peluang dah"
Allahu. Setiap hari, kita bangun sedut oksigen free ni. Allah bg peluang kita berubah. Allah yakin kita boleh berubah. so kita pun kena yakin yg kita boleh berubah.

"meninggal ketika buat maksiat"

"meninggal ketika beribadah" 
Haa. pilih nak mana satu? tp ingat, ibadah, bukan menunjuk nunjuk. IKHLAS. buat utk Allah. special utk Allah. macam kita buat bday seperais utk parents. tunjukkn kasih sayang kita ^^

 Iman itu seperti menaiki pesawat. Semakin tinggi iman, semakin rendah apa yang tampak di dunia.

Quran


Ha lagi satu. kita tk leh lupa bestfriend dunia akhirat kita ni! siapa?

Mestilah al-Quran :D
Kalau malas sngt nak baca, baca jugak even suku pun. sikit pun xpe lah. janji istiqamah. ingat. Allah tu Maha Kaya. mana tahu kita baca sikit2, lama2 kita rasa nak baca smpai tkmo berhenti? :D

ni surat cinta nak baca. ulang2 smpai nangis. Tapi apa jadi dgn surat cinta Allah dari syurga ni? kita amalkan tak? menangis surat cinta ni diharapkn utk dibaca T.T

Blessings

Deep.

siapa kata Allah tak syg kita? kalau Allah x syg, kenapa Allah bg peluang kita utk hidup? bagi oksigen free, bagi nikmat yg mcm mcm lagi la! Allah tk prnh tngglkn kita. tp kita? T.T ALLAHU T_____T

Saat kita menangis, Allah ada. Allah teman kita. Allah pujuk kita dgn kirimkan org trsyg utk pujuk. Allah bg kita kegembiraan lps kesedihan. Allah juga bagi kita kesedihan lps kegembiraan.

"kita nak happy. bukan nak sesedih. apa la Allah ni. kurniakan kesedihan pulak"

Nak tahu kenapa? Sebab Allah tegur kita

"Aip. gembira jgn smpai lupa diri" 
Percayalah. Allah rindukan doa hambaNya. sbb tu Allah bg kesedihan. Allah nak ckp yg mcm mana pun perasaan kita, Allah sntiasa ada utk kita. Allah xnk kita lupa diri. gembira smpai x ingt Allah langsung. no no no. kennot laike that. sbb Allah yg kurniakan perasaan tu. So x boleh la lupa Allah :D

 H

Islam || Tumblr

KEMATIAN KITA NAK DEKAT DAH OIIII. mcm mana keadaan kita kat tmpt yg kekal abadi nnti? Allahu. Semoga kita dikurniakan syurga Allah ;)

Orang yg pandai, bukan dpt stret A ekzem kt dunia je. tp org yg sntiasa mengingati mati? why? sbb kematian tu pasti. bebila je boleh berlaku. lepas meninggal, kita pergi dari dunia yg hipokrit ni. kita prgi tmpt abadi kita. so, kalau nak tmpt abadi yg cantik & indah (syurga). kenalah sntiasa ingt mati so that kita sediakan persiapan yg bebetul! :D



(100+) hipster | Tumblr

Tak terlambat lagi kita nak berubah. jadikan our past sebagai pengajaran. DAN INGAT!
bila kita dh start berhijrah, takmo dh ungkit diri kita yg dulu. kena jadi org baru. azam yg baru. macam baby bru lahir :D Hijrah & dakwah, jalannya berliku. tp ganjaran dia, Subhanallah ^^ Allah je tahu :D
so, kita kena bnyk bnyk bnyk bersabar so that kita dekat dgn Allah, iman kita brtmbh, hidup pun bahagia. :D

First step always be the hardest
Muslimah

Labels: , , , , ,



PASTFUTURE
YELLO! :)
Assalamualaikum ! :D Hello , Hi :D