BA-NA-NA ;
ABOUT ENTRY ASK FM TWITTER INSTAGRAM
True Love
Thursday, January 30, 2014 • 12:46 PM • 0 comments
...
Assalamualaikum :DD

So, dah lama tak ketemu ye cik blog.hihih
Anyway, Alhamdulillah penghijrahan ainil diterima oleh family & kawan semua.
Memula tu susah la juga. sebab banyak sangat nafsu jahiliah tarik tangan :'D tapi Alhamdulillah semuanya baik baik belako.

...

Ainil tak berhijrah sorang. dengan Syahirah sekali hihi & Alhamdulillah ramai jugak budak mgs nak berubah. Tapi xde la mendadak. dorang berubah step by step :)
So talk about handsocks.
At first, ramai ckp mcm org naik motor cuz ainil pakai yg jari jari tu. but for me, it is the pretty thing that i ever wear.
Hancus makcik grammar aku

tp Alhamdulillah. Allah permudahkan segalanya, semuanya lama lama jadi benda biasa. Sungguh. Allah paling banyak membantu saat aku berhijrah :)

Untitled

Sungguh cinta aku kepada Allah takda siapa yg boleh tandingi ((nak nangis T,T ))
Teruk mana masa silam ainil, Allah je yang boleh terima. Allah je yang still bersama ainil. Allah sorang je masih dengar keluhan aku. Allahu.. baiknya T,T

Terima kasih ya Allah kerana bagi peluang ainil bertaubat, Allah penyayang sangat :'D


BUT GUYSSSSSSSSSSS NOT TO FORGET OUR MOST BELOVED NABI MUHAMMAD S.A.W
Rasulullah pun baik gila! sampai baginda meninggal, Rasulullah still ingat umat dia. Rindu dengan Rasulullah.. tak jumpa pun, Rasulullah sayang sangat kat kita,

tapi


kita ni?
Sayang manusia lebih daripada Rasulullah. tak rasa rugi ke sayang org lain? mungkin org akan label ainil
"Ko memang la. takda bf, tak laku. tk payah dengki" 
No. Sungguh takda rasa dengki langsung. cuma rasa sedih. kita sanggup samakan cinta manusia dengan cinta kita pada Allah & Rasulullah.
Bukan. ainil tak lesbian. Ainil juga taknak couple dah. Entah la. tak ready nak bercinta. mungkin kisah cinta lama dah tarik rasa "cinta" kepada lelaki.

Maksud ainil, tak rasa & tak ready nak bercinta sehingga bertemu dengan yang halal.
for me, kalau lelaki tu bebetul suka kat kita, dia akan terus jumpa wali kita atau berhubung dengan kita melalui org ketiga agar tkda bnde yg lagha kita bualkan.

766

Konklusinya, tanamkan cinta kita pada Allah lebih daripada Rasulullah dan cinta Rasulullah di tempat kedua. Jangan hanya berharap cinta manusia. tak akan kekal. cinta Allah dan Rasulullah. kekal dunia dan akhirat in shaa Allah :)

Assalamualaikum,
-ainil-

Labels: , , , , ,



PASTFUTURE
YELLO! :)
Assalamualaikum ! :D Hello , Hi :D