BA-NA-NA ;
ABOUT ENTRY ASK FM TWITTER INSTAGRAM
Adios first semester!
Thursday, November 12, 2015 • 3:26 PM • 0 comments
Assalamualaikum & hello everyone (:

SOOOOOO TADAAAA! first sem dah over alhamdulillah syukur sangat as everything went so well & perfect (not final exam pls)
first of all, creds to weheartit for all beautiful photos yg aku dah ambil sepanjang update blog. HA GITU AMBIL TAU. AMEK TAKDA DAH AMBILLL. ehe gurau.

study image

So bismillah. if u asked me how was my study so far, i would say alhamdulillah so far so good in shaa Allah tho it is hard esp subj pengurusan perniagaan a.k.a business. i spend like 2 weeks for niaga only tau. cuz im so bad at memorizing. so aku start with it first and baru yang lain. lagipun among others subj. niaga start dulu.

Result keluar on 17 dec. hope everyone will get flying colours in shaa Allah C:
Kalau nak kata accounts senang, tak jugak. Sebab study tkda yang senang right? yang buat kita rasa sebab.............

study, lol, and book image

I usually baca buku with phone kat sebelah and jadi lah macam yang atas ni.

time aku study la, kakak2 aku nk gossip, nak tanya itu ini, kucing berak lah, kawan ajak riadah la, makan la. ok makan maybe boleh consider tapi yang whatsapp tu sumpah geram tau. hahaha ada sekali tu, sampai satu tahap aku buat "do not disturb" mood and simpan phone dalam almari. tapi ended up aku study jap je pastu aku tidur. entah la. sedap betul katil matrik bila time study ahaha

So then bila tengok phone, time tu jugak org mntk tolong, mengadu masalah cinta la apa lah hahaahhaha so solution utk elakkan aku main phone and tidur, aku dengan roommates aku pgi

LIBRARY YAYYY
Ok library sangat cool & cold! tambah pulak ada abang cekodok. bukan setakat badan aku je sejuk sebab aircond tau. tiba tiba hati sejuk , mata sejuk nengok dia hahhahahahaha aduhai jatuh cinta ke? No ofc haahha tp dia attractive la, suka cara dia belajar dgn lelaki, xde perempuan obv. MARAH LA SAYA NANTI! Aicewah tkda lah hahaahha dia baik, walaupun bising. selalu nampak dia balik dari surau.  nak dibandingkan dengan aku mmg tak lah. lelaki aku kawan, study sekali lagi. tp tu lah. nampak la suami idaman aku agagagaggaga tipu la. aku tk rasa apa sbnrnya hahaha buat peneman hati yang bosan gituu.

So anyway, sebenarnya, solution utk elakkan diri malas is diri sendiri ofc. kena ada effort yg lebih utk result yg lebih haha pspm haritu tah la. effort aku macam tak banyak. sumpah rasa everything macam tak cukup. mungkin keyakinan tu tkda. tp pujuk jugak hati suruh tawakkal. in shaa Allah. hope everything went well, Allah lembutkan hati pemeriksa.

school, study, and procrastinating image

study, school, and book image

***

So far, cuti sem sangat sangat best. sebab aku tak lekat kt rumah. harini je free tapi tengok lah. drive pergi rumah along 2 kali sebab bosan sngt hahahha well, xnk la spend holiday dgn tidur je. nanti rasa xsempat buat apa apa, cuti dah habis. ye lah. next week dah kena balik & 23rd dah masuk sem 2. whatever happened masa 1st sem, kita campak jauh jauh. aku ada goals utk sem 2 ni. Aku kena score untuk amek accounting for degree. in shaa Allah aku akan cuba yg trbaik utk achieve goals aku. bila dah jadi trbaik utk diri sndri, parents and ofc Allah, baru lah dapat yg trbaik & Allah knows yang mana worth utk kita,kan? C:

So, aku sangat sangat tak kisah orang nak stay ke, nak pergi ke, silakan lah. sebab aku akan make sure diri aku akan brjaya one day nnti in shaa Allah, siapa yang stay with me until now esp syahirah and soo wei, thank you so so so much. aku rasa depa tahu perangai aku macam mana. like perangai gila aku,mengada aku, time aku sedih. they're good at it and in this post, i would like to thank you guys so so so so much :D  In shaa Allah soon, syahirah akan jadi dentist, soo wei jadi doctor & i'll be an accountant. Kalau semua berjaya, boleh jadi friendship goals tak? hahaha sumpah, sumpah aku sayang korang. nanti kalau aku ada boyfriend, aku bagitahu korang alrite. AHAHAHAH tapi bnde tu cm lagi 2-3 years la sebab tk jumpa yg ada love sparks since kasut & fimie hilang uhuuuuks jiwang tak? jiwang kan. tapi jiwang jiwang pun, aku comel tau. okbai xD

so, alhamdulillah. itu je kot nak share. boring kan? aku pun rasa blog ni boring, tapi biarlah. my 30+ post ada dlm draft. itu takda siapa boleh baca la sbb tu post acah acah putus cinta pe jadah haha okay have a nice day everyone!

OH YES! DON'T FORGET TO VISIT OUR (MY SIS & ME) PUNYA IG, WE BOTH JUAL OUR PRELOVED WITH AFFORDABLE PRICE & 100% GOOD QUALITY. click HERE

Embedded image permalink

Labels: , , , , ,



PASTFUTURE
YELLO! :)
Assalamualaikum ! :D Hello , Hi :D