BA-NA-NA ;
ABOUT ENTRY ASK FM TWITTER INSTAGRAM
Roommates (:
Sunday, May 8, 2016 • 4:49 PM • 0 comments
Assalamualaikum & hai!!
So today i would like to share about my roommates dekat kmns (kolej matrikulasi n9). So basically aku ada 2 orang as my roommates. sorang anis & another one is baya.

I will share many photo so stay tuned!
 Ok so let me describe baya dulu.

BAYA

Baya or pay from Temerloh, Pahang. Aku kenal dia before masuk matriks lagi. How? aku search nombor bilik aku with #kmns and then she tweeted she same thing you know. so aku tegur la. i tweeted her like "haiii. i'm your roommate" xD . Masa tengok gambar dia kat twitter, sumpah aku ingat dia gemuk tau. Rupanya kurusnyaaaaaaaaa. Aku lagi gemuk weh! Sebab tu masa first time ktorg jumpa, aku ingat dia yang from negeri sembilan (anis). Aku masuk sehari lambat so malam tu aku tanya bilik mcm mana and all. Dia send gambar bilik tau. hahahahaha

She's PDT modul 1. Dia pandai okay, sumpah dia pandai. So lama lama tu, takda la lama sangat tapi weols dah rapat. sebab masing2 pun suka cerita. Time tu aku tahu dia ada 10 beradik, and abang2 dia tentera and all. We shared our stories like dia sangat open minded. She knows if i'm not okay. She's the one yang paksa makan siap suap lagi wehhh. hahahahaha sorry sebab selalu tolak makanan kau weh xD But i had so much fun with you when it comes to everything actually. Sebab kau sangat2 suka keluar so ajak pergi mana pun okay jeee. Ada oneday when we both keluar bilik just untuk pusing satu kmns memalam pastu balik bilik hahahaha i dont know. but i enjoyed it very much.

She's the one who kena mengorat dengan innocent! Innocent tu serious kelakar weeeehhh hahahahahaha kat library pusing2 bawak calculator, pastu time kat meja baya, dia jalan slowww sngt. hahahahahaha dia nak mntk nmbor ke pe pun aku tak tahu hahahahaha! We're so good at bagi nama kucing, manusia and all. There is cekodok, abang maggi, abang merah, abang nasyid lol! Oh yes, she even like Goh tau. Dia memalu bila Goh ada. acah tak suka weh tapi dalam hati kemain! stalk last seen lagi hahahahaha

She's the one who said "Ainil, studyyy, jangan tidur" Oh! and dia suka sangat angkat katil aku, duduk sebelah or tengok apa aku buat and all. seronok tau serious. Dia sangat up-to-date dengan lagu baru which i kind of love it! *insert heart emoji*

************



That is cekodok and his girlfriend. Time ni aku tengah jalan dengan Baya and i was like "Nasib baiklah aku tak bawak pisau" hahahaha


That is me pakai tudung baya. Lepastu aku terus beli kat ig exactly like this one. so now we both have the same tudung!
 

That is Baya tengah study during sem 1
 

Partner green tea for life!
 

Played this with Baya and i managed to get this one. Yes, i gave her cuz she loves it!
 

Ramen-date with baya hahahaha
 ********

ANIS

So, Anis from negeri sembilan which is kuala pilah. Tak jauh which we (aku & baya) usually sangat happy bila mak anis datang sebab selalunya mak dia bawak lauk. sumpah sedap gila mak dia masak. i love ayam kerisik so so so much! Soon, nak pergi nismilan nak g rumah nenek anis. Saje nak menyemak hahahahahaha

So, anis seorang yang sangat sangat susah bangun. But she loves to stay up and tak pernah kena kacau dengan hantu pun mcm aku dengan baya. Anis kenal thru baya. Masa first day masuk matrik, time tu baru kenal. Dia masuk je bilik muka kerek gila do. Aku rasa cm sombong gila dia ni weeeehhh. hahahaha tapi lelama kenal hm sombong jugak sebab taknak join aku dengan baya merayau. pergi koop ke, terperap je dalam bilik. Dia dengan baya rajin study. aku pemalas sikit. hhahahahahaha dia sangat sangat suka jung kook. ada one time tu dia pakai baju BTS. aku ingt BTS tu 'behind the scene' macam cerita yg aku selalu tengok tu rupanya lain hahahahaha so basically, i dunno kenapa anis suka jungkook yang cantik tu but wait. dia suka guitariyo & tan jugak. hm. confusing! guitariyo tu mungkin ada jodoh la sebab masuk akal sikit tp jung kook tu memang tak laaaa! haahhaha

Dia sangat suka cari gaduh dengan aku. maybe sebab dia sebelah katil aku tapi weh dia dengki sangat tau sebab aku comel. adaaaa je dia tak puas hati ahahahahaha! Acah acah tak sayang aku padahal dalam hati rindu la apa lah. cliche sangat!

Paling best is when ktorg stay up tengok movie. cerita apa yang "ayang ayang ayang" tuuu. pastu ktorg mostly bincangkan pasal drama semasa. like drama sekarang mcm mana, cerita endon weh sumpah takleh blaaaaa hahahahahaha! ktorg mcm dah boleh create jalan cerita sendiri tau. well, probably ktorg akan jadi producer film nanti. so u guys tnggu je la ookayy.

Btw, bila anis nyanyi lagu depan BTS, i will sambung tau tapi humming je la. and she's so proud weh. hahahaha mana aku tak hafal gilaaaaa. aku dengar kau nyanyi lagu yg sama je mmg laa xD

********



it's me and anis! ((tengok la tu. sibuk je nak tudung sama colour))
 

well, ahahahahahah

 

i actually tak dengar lagu korea tau but this one is a bae! hahaha tq anis!
 

we're good, i know.
******************

Kitorang usually lepas makan, kitorang ada that "bonding time" where ktorg akan shared stories. bagi opinion and all. i think that's why ktorg sangat close. We made a birthday surprise as if it is one of us punya birthday. Baya punya coming soon but tengok la nk buat surprise apa hahahahaha kalau kt matrik, mesti best!

 

birthday cake anis!
 

mine!!
 



me & baya made this lepastu rai kata boleh bukak kedai and jual HAHAHAHAH well, boleh bukak syarikat dengan baya pasni. tunggu k gais

 


ktorg cat bilik and ni before and after hehe
 
 

THE END :D

Labels: , , , , , , , , , , ,



PASTFUTURE
YELLO! :)
Assalamualaikum ! :D Hello , Hi :D